Gå til innhod
  • 11. june 2012

Først ute i Skandinavia med sentral styring av gatelys

Proxll i samarbeid med andre leverandører skal bidra til at Oslo sparer energi og optimaliserer forbruket av strøm til gatebelysningen.

Oslo kommune installerer nå en løsning med sentral styring av gatelys for å optimalisere forbruk for å spare energi. 750 såkalte tennskap skal byttes i hele Oslo kommune for å få kontroll over gatelys og forbruk. Løsningen detekterer og varsler brudd og feil slik at man raskt kan rykke ut for å reparere oppståtte feil. Prosjektet er en del av «Green City» prosjektet i Oslo kommune.

– Dette er det første prosjektet i Skandinavia, interessen er stor og vi håper selvsagt på ringvirkninger fra andre byer, sier Jan-Erik Kristiansen, prosjektleder i Proxll. Og forteller videre at det unike med denne løsningen er at nå er alt av utstyr og system samlet fra én leverandør.

– Prosjektet skal etter tidsplanen stå ferdig og klar til bruk slik at igangsetting kan skje høsten 2012. Imidlertid, kan forskyvninger og enkelte installasjoner være noe forsinket, men planen er høst 2012, avslutter Engebretsen.

Ønsker du å vite mer om dette prosjektet, ta gjerne kontakt med jan-erik.kristiansen@proxll.no

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies