Gå til innhod

Ladestasjon for elbil

Proxll er en totalleverandør og markedsledende innen ladestasjoner for elektriske kjøretøy. Våre produkter og tjenester dekker alle behov for infrastruktur og relaterte applikasjoner, helt fra høyspentnettet til fornøyde elbilister med fullt oppladet batteri.

Vi søker til enhver tid å finne innovative og fleksible løsninger med åpne grensesnitt. Har du behov for en spesialtilpasset løsning for lading av el-bil så ikke nøl med å ta kontakt.

Vi legger stor vekt på å utvikle kostnadseffektive og sikre løsninger tilpasset det krevende nordiske klimaet, samtidig som alle relevante nasjonale og internasjonale standarder og forskrifter blir ivaretatt. Du kan alltid være sikker på at våre ladestasjoner er i topp kvalitet og med høy sikkerhet for brukeren.

Vi leverer produkter for:
Hurtiglading DC (CHAdeMO og Combo/CCS)
Hurtiglading AC (Mode 3 Type 2)
Hjemmelading (Mode 3 Type 1 og Type 2)
Normal 10A lading (Schuko)

Vårt sortiment omfatter også tilgrensende produkter som:
Ladekabler
Strømfordelinger
Leskur
Skilter
Oppmerking
Fundamenter
Braketter etc.

Med solid erfaring på området kan Proxll også tilby tjenester som prosjektering, kundetilpasninger, installasjon og service/vedlikehold for disse produktene.

Næringsbygg
Forskjellige typer parkeringsfasiliteter stiller ulike krav til lading av elektriske biler. Videre opererer bilprodusentene med ulike standarder for lading av sine kjøretøy. Dermed vil det være behov for å tilpasse infrastrukturen for lading av elbiler for å sikre et funksjonelt anlegg og en best mulig opplevelse for brukerne.

Proxll leverer et stort utvalg utstyr for lading av hybrid- og elbiler. Løsningene kan tilpasses alle behov og typer parkeringsplasser som parkeringshus, kjøpesenter, hotell, skole, sykehus og utenfor kontorbygg etc. Ladestasjonene kan monteres enkeltstående, eller som en del av et helhetlig system med ulike former for adgangskontroll, betalingssystemer og kommunikasjon med overordnet datasystem.

Bolig
Proxll tilbyr kostnadseffektivt og skalerbart utstyr for lading hjemme, tilpasset alle typer el-biler og ladbare hybridbiler på markedet. Løsningene sørger for mer komfortabel og raskere lading samtidig som du kan være trygg på at sikkerheten blir ivaretatt.

Ladestasjonene kan monteres enkeltstående, som en enkel og prisgunstig hjemmelader, eller som en del av et helhetlig system med ulike former for adgangskontroll, betalingssystemer og kommunikasjon med overordnet datasystem. Løsningene dekker alle behov fra enkle installasjoner i eneboliger til større og mer komplekse anlegg i sameier og borettslag med behov for ladestasjoner for el-bil.

Vei og bane
For å utvide rekkevidden for bruk av elbil kreves det lading langs veien med høye strømeffekter og kort ladetid. Typiske plasser for slike installasjoner kan være på bensinstasjoner, spisesteder, rasteplasser, innfartsparkeringer, bykjerner og på strategiske plasser i korridorer mellom byer eller spesielle destinasjoner. Ladestasjoner langs veien og på offentlige plasser stiller spesielt høye krav til driftssikkerhet og robusthet mot krevende klimatiske forhold og vandalisme. Det er også vesentlig å ivareta en god oppfølging og vedlikehold av slike installasjoner for å sikre en god og trygg opplevelse for brukerne.

Ladestasjonene kan monteres enkeltstående, eller som en del av et helhetlig system med ulike former for adgangskontroll, betalingssystemer og kommunikasjon med overordnet datasystem. Løsningene dekker alle behov fra enkle installasjoner til større og mer komplekse anlegg.

Forbruker
Her finner du informasjon, og nyttige lenker du kan bruke for å få svar på noe av det du kanskje lurer på som elbilist.

  • Elbilmodeller
  • Hvilken bil skal jeg kjøpe?
  • Hvordan lader jeg?
  • Generelle råd rundt temaet lading.
  • Hjemmelader

 

Schuko ( Normallading AC 10A )
De fleste elbiler leveres fra forhandler med mulighet for lading i vanlig stikkontakt (Schuko). Av sikkerhetsmessige hensyn anbefales ikke langvarig lading med strømtrekk over 10A.

Mode 3 type 1 ( J1772 ) ( Lading AC 1×16/32A )
Disse bilmodellene kan lades med bruk av denne kontakten:
Nissan Leaf,
Mitsubishi iMiEV
Citroen C-Zero
Peugeot Ion
Ford Connect EV
Opel Ampera
Toyota Prius PHEV
Renault modeller
(«ZE Ready»)

Det varierer hvor mye hver enkelt elbilmodell trekker av strøm ved lading. Vi anbefaler at det ved ladepunkt installert i hjemmet, med lading på 16A eller mer, benyttes en dedikert strømkurs med min. 4 kvadrat kabling (20A kurs).

Mode 3 type 2 (Mennekes, hurtiglading AC opp til 63A) «europeisk» standard
Modeller fra Mercedes, VW og BMW..

CHAdeMO (hurtiglading DC 50kW) «japansk» standard.
Gjelder stor sett de samme bilmodellene, som kan benytte J1772-plugg.
Lader batteriet opp til 80 % på +/- 25 minutter!

Hvor lader jeg?
Et par nyttige lenker for å finne ladestasjoner:
<Link> http://www.ladestasjoner.no/
<Link> http://openchargemap.org/

iPhone apps:
Nyttige Apps på App Store for å finne ladestasjoner er:
LadeNå, Chargepoint, Nearby

Tilbake til toppen Personvern