Gå til innhod
  • 26. october 2015

Mobil redningslader – eneste i Norge

«Strøm på vei» står det på siden til Vikings grønne servicebil. Det har sin bakgrunn i at servicebilen er en elbil. Men også at den inneholder en mobil ladestasjon og redningslader fra Proxll, den eneste i sitt slag i Norge.

Vi er hos Viking redningstjeneste på Alnabru i Oslo. Herfra foretas 60.000 bilberginger i året, noe som er norgesrekord. Tidligere benyttet Viking mest store biler, som kunne frakte problematiske kjøretøy til nærmeste verksted. Nå satser det tradisjonsrike bilbergingsselskapet i større grad på   mindre servicebiler.

 

redningslader-elbil

Servicebilsjåfør hos Viking redningstjeneste, Jack Andersen, med mobil redningslader for elbil levert av Proxll

Rullende verksted

– Vi er et rullende verksted som fikser dirkejobber, flate batterier, punkteringer eller startproblemer, enklere problemer som kan utbedres på stedet, forklarer servicebilsjåfør Jack Andersen hos Viking.

– Overgangen til mindre servicebiler har mange fordeler, både økonomisk og miljømessig. Kunden er også mer fornøyd når han kommer av gårde i egen bil, presiserer Andersen.

 

Ladehjelp til elbiler

En annen trend er at antallet elbiler øker kraftig, det ruller nå nesten 70.000 elbiler rundt på norske veier. For å kunne yte best mulig service til elbiler som står fast på grunn av lavt batterinivå, opprettet Viking i juni sin første grønne og elektrisk drevne servicebil utstyrt med en egen redningslader fra Proxll.

Den mobile ladestasjonen består av et kraftig lithiumbatteri og veier 110 kg. Ladekapasiteten er 4,5 kWt og ladingen foretas ved tilkobling til 230 Vac 16A.

– I løpet av noen minutter gjør redningsladeren elbilen i stand til å kjøre til nærmeste ladepunkt, noe som fungerer bra i en storby som Oslo, sier Andersen, som presiserer at det ikke er snakk om bytte av startbatteri, her er elbiler utstyrt akkurat som andre biler.

 

Første og eneste

– Dette er såvidt vi vet den første og eneste laderen i sitt slag i Norge, og vi har bare hatt den siden juni. Ildprøven kommer til vinteren, spår den erfarne servicebilsjåføren.

– Viking jobber med med å utvikle gode og effektive tjenester og produkter, samtidig som vi også jobber med miljø- og kostnadsbesparende tiltak, sier Fredrik Jørgensen, som er ansvarlig for Subs & Network Development hos Viking.

– Økt bruk av lettere materiell som servicebiler er viktig for driften, men også for å kunne yte den service og hjelp våre kunder krever. Med et stadig økende antall elbilister langs veiene er det viktig å se på tjenster og produkter tilpasset elbiler. For å raskt kunne hjelpe elbilister som er tomme for strøm langs veien er en mobil redningstlader et spennende serviceprodukt vi nå tilbyr i Stor-Oslo, der konsentrasjonen av elbiler er høy, understreker Jørgensen.

 

 

Bærekraftig teknologi

– Denne leveransen bekrefter muligheten som ligger i å utnytte ny bærekraftig teknologi basert på kompetanse til å skape konkurransekraft, uttaler salgsdirektør Rune Langeteig i Proxll.

– Vi ønsker å gratulere og samtidig takke Viking for at vi i fellesskap kan levere noe unikt som kommer Viking og deres kunder til gode.

 

Proxll, som er spesialister på utvikling, implementering og drift av grønn teknologi, er den eneste leverandøren av slikt utstyr i Norge. Proxll AS, som har en over 100 år gammel historie, har 42 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på 132 millioner kroner.

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies