Gå til innhod
  • 05. january 2010

Proxll feirer 100-årsjubileum

hundrears_markering_thumbnailHistorien om Proxll begynte 10. november 1910 da ingeniør Francis Sønnichsen grunnla Francis Sønnichsen Elektrotekniske Entreprenørforretning. Sønnichsens firma ble utgangspunktet for en rekke betydelige bedrifter som i 2010 kan feire 100-årsjubileum. Blant dem er Proxll.

– 2010 blir et viktig år for oss i Proxll. Vi kan med stolthet markere at vi i 100 år har bidratt til å fornye og modernisere landet vårt, og ser frem mot å ytterligere styrke vår kompetansekraft i fremtiden, sier administrerende direktør Geir Kvifte i Proxll.

Pionerer med bred kompetanse, utforskertrang og nysgjerrighet kjennetegner Proxlls hundreårige historie; fra Sønnichsen etablerte sin entreprenørforretning til den første butikken åpnet på Karl Johan i Oslo den 29. august 1929; fra arbeid med produkter som blybatterier, lamper og vaffeljern til leveranser innen oljeindustrien. I dag, 100 år senere, leverer Proxll blant annet egenutviklede ladestasjoner for elektriske biler i Oslo. Oppgaven som teknologisk foregangsbedrift holdes i hevd.

Proxll vil gjennom hele 2010 ha ulike aktiviteter som markerer jubileumet. Følg derfor med på nettsidene våre der disse vil bli oppdatert.

Proxll 100 år

proxll_kompetansekraft_logo

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies