Gå til innhod
  • 02. september 2015

Proxll har levert trafikksignalanlegg til unik sykkelpark

Nylig åpnet Heggedals nye store stolthet, nemlig den unike sykkelparken Trans`matorn. Sykkelparken, som er spesielt tilrettelagt for barn og unge, består blant annet av sykkelvei med fotgjengerfelt, midtstripe og trafikklys.  Dette gjør at det er gode muligheten for å simulere trafikksituasjoner og gjøre barn mere bevisste når de beveger seg i trafikken. I tillegg har parken hopp og en egen runde for terrengsykling.

 

sykkelpark-asker-trafikksignal

Mange møtte opp på åpningen av sykkelparken i Heggedal i Asker kommune. Små og store syklister venter på rødt lys.

Parken har montert fire trafikklys med lysregulering for syklende og åtte lys for fotgjengere, alt levert av Proxll. I tillegg består leveransen av ett styreskap samt selve styringen.
–Lyshodene i små dimensjoner er standardprodukter som finnes i vårt sortiment mens selve styringen er laget spesielt for dette anlegget, sier prosjektleder hos Proxll, Jan Erik Kristiansen. Produktenes størrelse gjør at de egner seg godt i sykkelrelaterte installasjoner men tilsvarende løsninger benyttes også i parkeringshus og portanlegg, fortsetter Kristiansen.

Pontus Cappelen fra Proxll deltok på den høytidelige åpningen blant annet sammen med Askers ordfører Lene Conradi.
– Det er flott å se at kommunen legger til rette for slike anlegg hvor barn og unge kan lære seg å ferdes i trafikken i tidlig alder. Det at de lærer seg hvordan de skal forholde seg til trafikksignalene, både som syklister og fotgjengere, øker sikkerheten både for barna og andre som ferdes i trafikken, uttaler Cappelen. Jeg er stolt over at Proxll kan bidra med produkter og kompetanse inn i denne typen installasjoner, og det store oppmøtet på åpningsdagen viser at interessen for slike anlegg er høy, avslutter Cappelen.

sykkelpark-asker-trafikksignal

Ordfører i Asker, Lene Conradi sammen med hovedaksjonær i Proxll, Pontus Cappelen.

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies