Gå til innhod
  • 16. june 2010

Proxll leverer ladestasjoner og gatebelysning i verdenstoppen

Proxll AS har levert ladestasjoner og LED gatebelysning til verdens største ladeplass for elbiler. Ladestasjonene står plassert på Aker brygge i Oslo. Byrådsleder Stian Berger Røsland åpnet plassen, i selskap med samferdselsbyråd Jøran Kallmyr og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

LED gatelys på Aker brygge
25 ladestolper levert av Proxll
Åpning med kortesje med elbiler

Redusert strømforbruk
LED gatelys gir sammenlignet med konvensjonelle gatelys et betydelig redusert strømforbruk og vesentlig lengre levetid. Trådløs styring og kommunikasjon bidrar også til effektiv drift og god totaløkonomi. Trekanttomten i Dokkveien ved Aker Brygge var det rette stedet for denne viktige lanseringen, og det gleder oss at Oslo kommune, Trafikketaten har gjort dette kloke valget.

Verdens største
Samtidig har vi også levert 25 ladestolper til elbiler med to uttak for lading, som plasserer Oslo kommune i verdenstoppen når det gjelder å legge forholdene til rette for økt bruk av elbil, sier Geir Kjønigsen, avdelingsdirektør for Samferdsel i Proxll. 

400 ladestasjoner
Oslo har i dag 180 offentlige reserverte elbil-plasser med mulighet for lading. Som en del av kommunens strategi for utplassering av ladestolper skal antallet i løpet av året stige til 270, og innen utgangen av 2011 er planen at det skal være 400 ladestasjoner tilgjengelig.

Gratis parkering
– Vi har også satt opp fire nye energisparende LED gatebelysninger i gangtraséen på hver side av ladestolpene, dette også i samarbeid med Proxll AS, sier Frederik Martinussen, avdelingsdirektør i Trafikketaten, Oslo kommune, som legger til at lading og parkering i opptil 16 timer gratis.

Last ned pressemeldingen

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies