Gå til innhod
  • 11. june 2012

Sikker og trygg lading av elbiler

Proxll samarbeider med Norsk Elbilforening om hjemmeladere

Antall elbiler øker kraftig. Bransjeorganisasjonene ser på sikker og trygg lading hjemme som et viktig område å ta tak i, både når det gjelder å gi medlemmer råd og veiledning i bruk og ikke minst informasjon om hvilke systemer som tilbys.

– Elbilforeningen ønsker å gi sine medlemmer fordeler ved å anskaffe og installere sikre og trygge ladeløsninger. Gjennom medlemskapet i Elbilforeningen ønsker vi å rettlede til bruk av sikre og fagautoriserte løsninger. Elsikkerhet er en ytterst viktig faktor der ladeeffekten overstiger 10 amp /230 volt. Det er stor forskjell på anlegg og kabler som er i bruk, slitasjeskader kan for eksempel oppstå ved inn- og utkobling. En brann er en for mye. På sikt tror vi også forsikringsselskapene vil stille krav til installasjon og sikkerheten i forbindelse med lading, sier Sjur Stampe markedsleder i Elbilforeningen.

– Vi ønsker å drive aktiv informasjonsvirksomhet ovenfor medlemmene våre når det gjelder ladesikkerhet, slik at dette blir en naturlig del av elbilbruken. Med dagens forbedrede batteripakker foregår over 80 prosent av ladingen hjemme og denne utviklingen vil fortsette. Har man da et sikkert og godt ladesystem hjemme, vil dette bli brukt i økende grad. For bedrifter som bruker elbiler bør denne typen ladestasjoner også være et klart alternativ, sier Stampe.

– Vi ser nå en klar økning i antall elbilbruk utenfor Oslo og Akershusområdet. Rogaland, Hordaland og Trøndelagsfylkene er de som nå vokser mest.  Proxll er derfor en nærliggende samarbeidspartner, ikke minst fordi de i tillegg til å ha en gjennomtenkt og sikker løsning for hjemmelading også har et landsdekkende nettverk, sier Snorre Sletvold som er leder i Norsk Elbilforening.

– Det er viktig at Elbilforeningen nå setter fokus på sikker og trygg hjemmelading, og gir god og objektiv informasjon til de som vurderer å kjøpe elbil. Vi ser selvfølgelig veldig positivt på samarbeidet med Elbilforeningen, sier Rune Langeteig direktør for Samferdsel i Proxll.

For ytterligere informasjon vennligst ta kontakt med Rune Langeteig på rune.langeteig@proxll.no

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies