Gå til innhod
  • 24. march 2015

Statoil mer enn dobler antall ladestasjoner for elbiler

22 nye ladestasjoner er snart på plass Statoil Fuel & Retails stasjoner fra Forus i sør til Tromsø i nord. Proxll AS skal levere og vedlikeholde ladestasjonene.

statoil-ladestasjoner-fra-proxll

Anders Kleve Svela, Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS med prosjektleder Frode Braaten hos Proxll AS

 

Statoil Fuel & Retail installerer i disse dager 22 nye ladere for elbiler på sine norske stasjoner fordelt på knutepunkter over hele landet. 14 av disse er hurtigladere og 7 er normalladere mode 3 type 2 og 1. I prosjektet leverer Proxll også en rekke leskur somt en langsiktig serviceavtale som er viktig for å opprettholde stabil drift på laderne.  I 2011 ble Statoils første hurtiglader for elbiler satt opp på Statoil Økern i Oslo.

Det er nå snart over 50.000 elbiler på norske veier og behovet for rask og sikker lading er stort. De nye ladestasjonen dekker alle nyere typer elbiler på markedet.Hurtiglading innebærer at en typisk elbil kan lades opp til 80 prosent av full kapasitet på 20 -30 minutter. Kundene kan betale for lading inne i butikken og lading startes av betjeningen, eller man kan laste ned Go Charge-appen fra Apple-store eller Google Play og betale gjennom den. Det er også mulig å betale for lading via SMS.

Enova har bidratt økonomisk til prosjektet og statoilstasjonene er den eneste bensinstasjonskjeden som har fått innvilget støtte.

– Elbil- lading er et naturlig supplement til vår drivstoffvirksomhet i tillegg til alle andre behov som vi i dag dekker gjennom våre butikker. De nye ladestasjonene installeres på viktige knutepunkter slik at vi også når mange nye elbilkunder. Jeg vil gjerne understreke at samarbeidet med Proxll har fungert godt og konstruktivt hele tiden, sier Anders Kleve Svela Senior Fuel Product Manager i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

– Vårt mål er at det skal være like enkelt å fylle strøm som å fylle bensin. Det er kjempebra at Statoil Fuel & Retail, i samarbeid med Proxll, går foran og tilbyr hurtiglading for stadig flere av oss som kjører elbil. Flere lademuligheter er nok det våre 20.000 medlemmer er mest opptatt av, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

– Dette er et viktig og stort prosjekt for Proxll hvor vi implementer lademuligheter for alle nyere elbiler samt betalingsordninger tilpasset dagens bruksmønster. Vi er stolte over at Statoil Fuel & Retail har valgt Proxll som samarbeidspartner og vi ser fram til å få satt ladestasjonene i drift i løpet av kort tid, sier prosjektleder Frode Braaten i Proxll.

 

Disse Statoil-stasjonene har nå installert hurtiglader:

Nordland:
Statoil Evenes (ny)
Statoil Fauske (ny)
Statoil Korgen (ny)

Rogaland:
Statoil Forus Gas Automat (ny)
Statoil Ølensvåg (ny)

Vestfold:
Statoil Grelland E18 (ny)

Østfold:
Statoil E18 Sekkelsten (ny)

Troms:
Statoil Breivika (ny)

Sør-Trøndelag:
Statoil Klett (ny)

Telemark:
Statoil Telemarksporten (ny)

Hordaland:
Statoil Haukås (ny)

Oppland:
Statoil Mjøsstranda (ny)

Akershus:
Statoil Minnesund

Oslo:
Statoil Økern
Statoil Majorstua
Statoil Fornebu

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies