Gå til innhod
  • 08. october 2014

Måler trafikk med 3D-teknologi

I samarbeid med svenske Infracontrol har Proxll installert sykkeltavle som benytter landets mest avanserte system med 3D kameratelling. Løsningen teller sykler, fotgjengere og biler.

sykkelteller-torggata

Den nye sykkeltelleren i Torggata

Etter ombyggingen av Torggata i Oslo sentrum vil det heretter være et trivelig gatemiljø med torgpreg hvor det er trygt og god fremkommelig for gående og syklister. Oslo kommune tar nå 3D-visjon til hjelp for å måle hvordan det nye gatemiljøet påvirker trafikken. Løsningen, som er utviklet svenske Viscando, gjør det mulig å måle alle typer trafikk med ett og samme utstyr. I samarbeid med med Infracontrol har Proxll levert måleutstyret og tavle som gir informasjon til trafikantene.

Sykkelgaten i den ombygde Torggata ble åpnet av ordfører Fabian Stang og byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V), 30.august, og gir Oslo kommune ny og omfattende måledata om trafikkgrunnlag gjennom hele døgnet.

–Torggata skal bygges om til gang- og sykkelprioritert gate, det er derfor interessant for oss hos bymiljøetaten å se effekten av ombyggingen ved å registrere antall fotgjengere (i tillegg til syklister og bil), sier Per Laudal, overingeniør i trafikkstyringsseksjonen hos bymiljøetaten i Oslo kommune.

Dette er første gang man benytter 3D-analyse ved hjelp av kameraer til trafikkmåling. Denne teknikken gir helt nye muligheter. Nå kan man analysere trafikkmønstre og få et helhetsbilde av trafikkflyten og hvordan trafikkflyten påvirkes av forskjellige tiltak.
– For Proxll er dette et veldig viktig prosjekt innenfor et område hvor vi har lang erfaring. Det er flott at Oslo kommune ser stor verdi i det de får av resultater fra løsningen. Det vil bidra til at Oslo blir tryggere og sikrere for trafikanter i tiden fremover og er et viktig bidrag fra Proxll til bærekraftig byutvikling, sier Per Holmen Christensen, prosjektdirektør i Proxll AS.

sykkelteller-torggata

Ordfører Fabian Stang (H) og byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V) i den nye sykkelgaten Torggata.

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies