Historien om Proxll begynte 10. november 1910 da ingeniør Francis Sønnichsen grunnla Francis Sønnichsen Elektrotekniske Entreprenørforretning.

Sønnichsens firma ble utgangspunktet for en rekke betydelige bedrifter som i 2010 kan feire 100-årsjubileum. Blant dem er Proxll Sønnico).

I 1923 kom ingeniør K. F. Oppegaard inn som kompanjong, og firmaet endret navn til Francis Sønnichsen & Co. Seks år senere ble installasjonsavdelingen og engrossalget skilt ut, med Oppegård som eneeier og disponent. Navnet på bedriften ble da Elektrisitetsfirmaet Sønnichsen & Co. Etter å ha hatt forretningslokaler både i Rådhusgaten og Munkedamsveien ble det i august 1929 åpnet en elektrisk forretning ”midt på Karl Johan”. Den skulle bestå i mer enn 50 år.

”Alt fra kraftstasjon til lampe”

...som det het i en annonse for firmaet på 1930-tallet.

Man hadde produksjon både av lamper, kjøleskap og komfyrer til kjøkkenet. Etter verdenskrigen ble blant annet lampene til kongeskipet og Stortinget designet og produsert av Sønnico, som firmaet nå var omdøpt til for å skille det fra Francis Sønnichsens aktiviteter. Fra 1962 og til 1985 produserte Sønnico for eksempel mer enn en million vaffeljern.

Alt fra mellomkrigstiden var blant annet elektriske opplegg på skip, transformatorer og hovedtavler hovedområder, fagområder som ble fortsatt etter krigen. Med oljevirksomheten på kontinentalsokkelen kom nye utfordringer. Sønnico engasjerte seg, og elektriske arbeider offshore var i en periode konsernets største aktivitet. På det meste var 650 i arbeid, vel halvparten fast ansatte.