Større sentraliserte systemer eller enkeltstående armaturer

Vi leverer både større sentraliserte systemer og desentraliserte/enkeltstående armaturer. Med sentraliserte adresserbare anlegg minimaliseres vedlikeholdskostnadene. Sentralen gjennomfører automatisk pålagte periodiske tester, og det benyttes en sentral batteribank på ett sted i installasjonen. Vi leverer også desentraliserte systemer der nødlysenhetene opererer som enkeltstående enheter med individuell nødlyselektronikk og eget batteri. Krever noe høyere vedlikeholdskostnader, da service og vedlikehold må utøves på flere enheter fremfor på en sentral enhet.

   • Sentraliserte systemer
   • Desentraliserte systemer
   • Selvtest- og standardarmaturer
   • Skreddersydde, komplette løsninger
   • ”Alt i esken”
   • Alle piktogrammer følger med
   • Kan brukes både som enkel- og dobbeltsidig
   • Kan monteres i tak eller på vegg uten ekstra braketter
   • LED med lang levetid og høyt lysutbytte
   • Enkel programmering og vedlikehold
   • 5 års garanti

Nødlys i næringsbygg

Det er klare retningslinjer og normer for hva man som minimum skal ha av nødlys i bygg (NS EN 1838, NEK EN 50172, TEK10). Utover dette er det viktig å tilpasse løsningen det aktuelle bygget for å få god sikkerhet i en eventuelt nødsituasjon. Det er også viktig å vurdere løsningen opp mot livstidskostnader, som bl.a. innebærer investerings- og vedlikeholdskostnader. Det er ofte en sammenheng mellom førstegangs investering og kostnad over tid, hvor det som regel viser seg at det er lønnsomt å ta en større investering i et bedre system for nødlys for å spare kostnader over tid. Proxll har mye erfaring med dette og kan dermed være en god støttespiller i både valg av system og levering av riktige produkter.

Nødlys i boligbygg

I vanlige boliger og leiligheter er det normalt ikke krav om nødlys. Unntaket er eldrehjem og omsorgsboliger eller der hvor beboerne ikke kommer ut ved egen hjelp (assistert rømning). Det vil også normalt være et behov i trappeoppganger eller felleslokaler i tilknytning til leiligheter. Det er også viktig å huske på nødlys utenfor rømningsveier til det fri og frem til sikkert sted. Er du usikker på hva slags løsning for nødlys, hjelper vi deg med valget.

Nødlys i industri

Det er samme krav til nødlys i industrien som i næringsbygg, men vil i mange tilfeller være behov for spesielle løsninger med høy IP-grad, lyskastere for store åpne områder og ekstra belysning i høyrisikoområder. Proxll har meget gode løsninger for dette, som både gir økonomiske og miljømessige fordeler. Vi har fokus på robuste løsninger som varer. Nødlys er en viktig faktor i sikkerhet på industriområder og vi har lang erfaring med å spesialtilpasse disse løsningene.

Produkter


Arrow N
Arrow N

ARROW N er et markeringslys med nedhengt plexiglass og en leseravstand på 25 meter. ARROW N har LED lyskilde. Monteres enten i tak eller på vegg. Kan også benytte wireoppheng som et tillegg. Alle nødvendige piktogrammer medfølger. ARROW N leveres som lavvolt sentralisert løsning. 

Arrow P
Arrow P

ARROW P er et markeringslys med nedhengt plexiglass og en leseravstand på 25 meter. ARROW P har LED lyskilde. Monteres innfelt i tak. Alle nødvendige piktogrammer medfølger. ARROW P leveres som selvtest eller som lavvolt sentralisert løsning. 

AXP
AXP

AXP er et innfelt ledelys som kan leveres med flere typer optikk og i flere wattstyrker. har LED lyskilde. AXP leveres med symmetrisk eller asymmetrisk lysbilde. For dekningsområde se tabeller lengre ned i dette databladet. AXP leveres som lavvolt sentralisert løsning. 

Escape LED
Escape LED

ESCAPE LED er et markeringslys i metall med nedhengt plexiglass og en leseravstand på 30 meter. ESCAPE LED har LED lyskilde. Monteres i tak. Alle nødvendige piktogrammer medfølger. ESCAPE LED leveres som lavvolt sentralisert løsning. 

Eye LED Round
Eye LED Round

 EYE LED round er et ledelys for innfelt montasje. Kommer i flere versjoner for korridor og åpne områder. EYE LED round har LED lyskilde og er laget i rustfritt stål. Monteres i tak. For valg av rett armatur se avstandstabeller. EYE LED round leveres som lavvolt sentralisert løsning. 

Eye LED Square
Eye LED Square

 EYE LED square er et ledelys for innfelt montasje. Kommer i flere versjoner for korridor og åpne områder. EYE LED square har LED lyskilde og er laget i rustfritt stål. Monteres i tak. For valg av rett armatur se avstandstabeller. EYE LED square leveres som lavvolt sentralisert løsning. 

FZLV2 Nødlyssentral
FZLV2 Nødlyssentral

FZLV2 Nødlyssentral er et lavvoltssystem på 48 volt. Sentralen kommer med 4 eller 8 kurser med batterier og kan ta inntil 160 armaturer. Sentralen er utstyrt med en stor Touch-skjerm som gir en oversiktlig og enkel betjening. Herfra kan man lese av systemets status, kurser og alle tilkoblede komponenter, samt programmering av hele systemets innstillinger og parameter. Status vises både grafisk og i klartekst.

Infinity II AC og AL
Infinity II AC og AL

INFINITY II AC & AL er et markeringslys med plexiglass og en leseravstand på 30 meter. INFINITY II AC & AL har LED lyskilde. Monteres i tak eller som nedhengt i wire. Alle nødvendige piktogrammer medfølger. INFINITY II AC & AL leveres som lavvolt sentralisert løsning. Status vises både grafisk og i klartekst.