Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Artikkel om Proxll i Bransje magasinet

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept

Proxll har utviklet et nyskapende produkt til samferdsel og jernbane som løser tidligere utfordringer innen sikkerhet, kostnad og klima – på en smart og effektiv måte. – Det er vår største og seneste innovasjon, utdyper administrerende direktør Fredrik Mortvedt.

Proxll har røtter som går helt tilbake til 1910, og startet med Francis Sønnichsen og konsernet han grunnla – som etter hvert ble kjent som Sønnico. Etter noen år ble Sønnico fusjonert med OneCo, som i likhet med Sønnico også var en stor aktør innen elektroinstallasjon. Sønnicokonsernet ble i 1959 overtatt av August Cappelen og hans to sønner; Fredrik og Pontus Cappelen, som i dag er hovedaksjonærer i Proxll.

– På begynnelsen av 2000-tallet ble elektroinstallasjonsdelen i Sønnico solgt ut til Umo Gruppen. Da het vi Sønnico Teknikk og bestod av teknikkdelen av det gamle Sønnicokonsernet. Siden man hadde solgt ut installasjonsdelen, solgte man også navnet Sønnico Teknikk. Da skiftet man navn til Proxll, rundt 2006, men dette var før vår tid her, forklarer salgs- og markedsdirektør Joakim Opsahl og administrerende direktør Fredrik Mortvedt.

Les heile artikkelen i linken under.

Innovativ spesialist på grønn teknologi løser utfordringer med nytt håndløperkonsept (norskebransjemagasinet.no)