Gå til innhod
 • 21. february 2014

Varmeanlegg

Produkt_varmeanlegg_1

Vi skreddersyr varmeanlegg for frostsikring, bibehold eller økning av prosesstemperatur.

Vi tilbyr den oppvarmingsmetode som er best egnet for formålet.

Dette kan være:

 • Varmekabel
 • Varmeelementer
 • Varmekolber
 • Steatitt elementer (keramisk varmeelementer)

Vi velger en styring som sørger for at energiforbruket for varmeanlegget holdes på et minimum. Anleggene monteres slik at de i etterkant er enkle å vedlikeholde.

Varmekabler og varmeelementer


Vi beregner og leverer varmekabler og elementer for bruk i industrimiljø.

 • Vi behersker alle typer kabler på markedet fra selvbegrensede, sonekabler, seriemotstand ned i ulike utførelser og for temperaturer opp til 1000 grader.
 • Vi behersker engineering og installasjon av varmekabler i Ex-områder. Anleggene kan leveres for alle Ex områder for alle T-klasser.


Varmekolber


Vi skreddersyr varmekolber og batterier for alle typer prosesser. Vi tilpasser også varmekolber og batterier for bruk i EX områder. Vi tilpasser legering i våre leveranser slik at vi kan sikre lang levetid.

Selvbegrensende varmekabel

Selvbegrensende varmekabel er en parallellmotstandsvarmekabel som kan kuttes i ønsket lengde.

De finnes i følgende temperaturområder:

De er godkjent for bruk i Ex områder. eksplosjonsfarlige områder med definitiv T-klasse.

Effektbegrensende varmekabel


Effektbegrensende varmekabel er en parallellmotstandsvarmekabel som kan kuttes i lengde, etter definerte soner.
Brukstemperaturer mellom 150 °C og 235 °C.
Tåler eksponering opptil 260 °C.
Godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige områder.


Teflon seriemotstand

Tecte seriemotstandsvarmekabel er godkjent for bruk både i sikre og eksplosjonsfarlige områder. Benyttes både til frostsikring og temperaturbibehold av prosesser, både på rør, tanker og annet utstyr. Belastning opptil 30W/m, og driftsspenning opptil 750V.
Tåler kontinuerlig temperatur opptil 260 °C, og kortvarig opptil 300 °C.


Mineralisolert seriemotstand


Mineralisolert seriemotstandsvarmekabel er godkjent for bruk både i sikre og eksplosjonsfarlige områder.
Benyttes både til frostsikring og temperaturbibehold av prosesser, både på rør, tanker og annet utstyr.
Belastning opptil 200W/m, og driftsspenning opptil 500V.
Tåler kontinuerlig temperatur opptil 600 °C.


Varmekolber


Proxll AS leverer varmekolber for alle typer væsker og gasser. Varmekolber fås fra under 1 kW og opp til flere hundre kW, også i Ex-utførelse.

 • Vi bruker vår kompetanse til å dimensjonere varmekolber riktig i forhold til prosess. På den måten unngår våre kunder ulemper ved korrosjon, koksing og unødvendig kompliserte løsninger ved installasjon og service.


Heatere


Proxll AS har lang erfaring med produkter for å løse spesielle oppvarmingsoppgaver. Vi utfører utviklingsjobber for våre kunder, og sammen strekker vi grenser for hva det er mulig å varme opp elektrisk.

Proxll leverer varmeelementer i Ex de- eller Ex e-utførelse i karbon eller syrefast stål. Videre har vi innstikkselementer for frostsikring og temperaturbibehold av tanker og beholdere i prosessanlegg, samt varmebatterier og elementer for luft og romoppvarming.

Proxll leverer blant annet:

 • dyseelementer
 • varmepatroner
 • rørelementer
 • steatittelementer
 • varmepanel/varmeputer etc.

Typisk feilaktige oppfatninger er at varmeelementer har kort levetid og at ulike oppgaver kan være “umulige” å løse. Vi i Proxll hjelper deg mer enn gjerne med å finne løsninger for dine utfordringer.

Kraftstasjoner/damluker


I nært samarbeid med konsulent og lukeprodusent har vi utviklet varmeanlegg for å holde damluker, lukeskjold, sideføringer og terskler fri for is.  Anleggene bygges med mineralisolerte korrosjonsbestandige høyeffekt varmekabler.

Over 250 anlegg er levert med en samlet ytelse på ca 7 MW.  Ettersom denne type anlegg som oftest står ubetjent er det viktig med styring som varsler ved feil, og reduserer energiforbruket til et minimum.

Vi har lang erfaring med produkter for å løse spesielle oppvarmingsoppgaver. Vi har utført utviklingsjobber for våre kunder, og sammen strukket grensen for hva det er mulig å varme elektrisk.

Engineering


Vi har spesialkompetanse innen design av industriell elektrovarme.  Vi utfører beregninger ut fra kundens isometriske rørtegninger, rørlister, tanketegninger, skisser eller etter egne oppmålinger på anleggsstedet. Tegninger blir utført i AutoCad, og øvrig dokumentasjon i Word og Excel.

Ofte leverer vi totale pakker, turn key, hvor vi begynner med engineering som går over i leveranse, montasje, supervision og sluttkontroll av anleggene. Ved denne arbeidsformen står kunden i fokus og er sikret et anlegg med kvalitet i alle ledd.

Av betydelige industrikunder har vi oppnådd den anerkjennelse å bli omtalt som varme-tekniske eksperter.
Dette bidrar til frigjøring av industriens egne ingeniører til oppgaver de selv best kan løse.

Service og tilstandskontroll


Vi går gjennom anleggene, gir anbefalinger og utfører service på anlegget.

Kunden er dermed sikret fungerende anlegg. Vi gir også råd om styring og isolasjon for å senke driftskostnader uten at dette går utover driften.

Tilbake til toppen Privacy policy and cookies